Välkommen in till Bondjäntans Magazine där jag delar med mig av min passion för mat, dryck, odling, trädgård och det goda livet! Här utforskar jag även sätt att ge livet extra glans och att hitta långsiktigt hållbara alternativ. Tack för ert tålamod under denna uppbyggnadsfas! //Johnna

Inspiration för alla

Gödsla med vallört!

Jag har ett favoritämne och det är gödsel och jord. Jag skulle kunna prata om gödsel och jord både på …

Gödsla med nässelvatten!

Nu kommer det många frågor om vad man ska gödsla med i sin trädgård och sina grönsaker. Det finns ju …

Nässelpesto

På förfrågan kommer “mitt” recept på Nässelpesto! Plocka unga nässlor, eller klipp, ha gärna handskar på dig då det bränner …

För medlemmar

Sallad i säsong

  Sallad i säsong är nåt annat än isbergssallad mitt i vintern i Sverige. Jag tycker mig uppfatta att fler …

Ost och tomatpaj

Här kommer ett spännande recept Ibland har man fullt upp men vill äta gott ändå. Ibland har man några skrynkliga …

Ta hand om dina löv!

Har man en trädgård med löv på hösten är det rena guldgruvan att ta hand om sina löv! Om du …

Jäsa tomatfrön?

Det är verkligen hushållsekonomi och klimatsmart att samla tomatfrön från sina tomater som du har odlat! Det är också roligt …

Grön tomatmarmelad med ingefära

Egentligen är inte jag så förtjust i marmelad men det här är faktiskt en riktig höjdare! Den här gröna marmeladen …

Syltade gröna tomater

Syltade gröna tomater är supergott och enkelt att göra, man behöver inte vara mästerkock i köket. Och dessutom är det …

Pasta med rödvinskokta tomater!

Tomater är verkligen en underbar frukt som passar både till det ena och det andra. Nu i skördetider kan man …

Tomatbas – världens bästa konserver som snabbmat

Det här är min absoluta favorit! Det här en tomatbas som jag använder som snabbmat och som en bas under …

Gul tomatketchup med sting

Solsken på flaska Att laga mat kan vara roligt, särskilt när saker och ting blir extra lyckat som min gula …