Välkommen in till Bondjäntans Magazine där jag delar med mig av min passion för mat, dryck, odling, trädgård och det goda livet! Här utforskar jag även sätt att ge livet extra glans och att hitta långsiktigt hållbara alternativ. Tack för ert tålamod under denna uppbyggnadsfas! //Johnna

Inspiration för alla

Vad kostar ett frö egentligen?

Jag fortsätter att tänka runt temat om att odling är dyrt och framförallt att frön är dyra. Jag vill ju …

Vad kostar dina grönsaker?

Just nu ser jag att många lyfter frågan om varför frön kostar så olika mycket? Dels lyfter man upp orimligheten …

Att odla min mat?

Jag tycker att det är ibland verkar svårt för somliga att balansera sina tankar om framför allt hur jag lever …

För medlemmar

Potatis- och brysselkålssallad

Här kommer en potatissallad som är lika mycket en brysselkålssallad, enkel att tillaga och mycket god! Du piffar till den …

Brysselkålssallad (råkost)

Kanske används brysselkål allt som oftast tillagad och vid juletid. Jag vill göra ett slag för att det går att …

Carpaccio på betor

För tre jular sedan gjorde jag carpaccio på gulbetor för att jag ville få in mer grönt i maten och …

Godaste saffranssillen

Jag är ingen julmänniska men är det något jag ser fram emot på julbordet är det sillen. Jag klarar mig …

Sticky ribs – godaste revbenspjällen till jul

Det finns många goda recept på tjocka revbenspjäll, särskilt från USA och New Orleans men dessa Sticky ribs med asiatiska …

När är det dags att plantera vitlöksutsäde

Vitlöken är utan tvekan en favoritgröda, precis som tomaterna. Hur skulle man kunna leva utan vitlök är frågan? Vitlöken har …

Vitlöksprepp med bokashi

Snart är det dags för årets vitlöksplantering och nästa års vitlöksodling. Jag brukar plantera i slutet av oktober till mitten …

Fermentera löv

Kanske hytte jag med näven om löv och SRV i samma mening på insta-liven i måndags. 😂 Jo det är …

Gödsla med nässelvatten

Nu kommer det många frågor om vad man ska gödsla med! Du kan göra gödselvatten på brännässlor på olika sätt …