Hoppa till innehåll

bondjantan.se

Att odla tomater är punk!

Fermenterade morötter och rödbetor
Bondjäntans kök / Fermentering / Konservering och förvaring

Fermenterade morötter och rödbetor

Publicerat den: juli 20, 2024juli 20, 2024

Det här är en ursnygg blandning eftersom rödbetorna ger ifrån sig en vacker färg och hela fermenteringen blir färgstark. Den är god och nyttig och passar till de […]

• C h e o n g • 청; 淸 • (Koreansk sirap)
Bondjäntans kök / Fermentering / Från naturens skafferi

• C h e o n g • 청; 淸 • (Koreansk sirap)

Publicerat den: juli 18, 2024juli 21, 2024

Cheong är en koreansk sirap som du får till utan upphettning och smakar mycket. Du använder lika delar socker och frukt eller bär för att få fram så […]

Tips på körsbärsurtagare
Bärträdgård / Bondjäntan odlar / Bondjäntans kök

Tips på körsbärsurtagare

Publicerat den: juli 17, 2024juli 17, 2024

Asså det har kommit många härliga frågor om hur jag kärnar ur körsbär och hur får man till det på bästa enklaste sätt?! Innan jag investerade i min […]

Gödsla med vallört!
Bondjäntan odlar / Jord och gödsel / Praktiska tips / Trädgård

Gödsla med vallört!

Publicerat den: juli 1, 2024juli 1, 2024

Jag har ett favoritämne och det är gödsel och jord. Jag skulle kunna prata om gödsel och jord både på inandning och utandning för det är bland det […]

Gödsla med nässelvatten!
Bondjäntan odlar / Hållbarhet / Jord och gödsel

Gödsla med nässelvatten!

Publicerat den: juni 24, 2024juli 1, 2024

Nu kommer det många frågor om vad man ska gödsla med i sin trädgård och sina grönsaker. Det finns ju många olika sätt men bland en av favoriterna […]

Nässelpesto
Bondjäntans kök / Från naturens skafferi / Röror och såser

Nässelpesto

Publicerat den: maj 26, 2024maj 26, 2024

På förfrågan kommer ”mitt” recept på Nässelpesto! Plocka unga nässlor, eller klipp, ha gärna handskar på dig då det bränner till väldigt lätt. Jag brukar utgå från 1 […]

Risotto med nässlor
Bondjäntans kök / Från naturens skafferi

Risotto med nässlor

Publicerat den: maj 26, 2024maj 26, 2024

En riktigt god risotto med nässlor behöver inte alls vara svår att göra. Tvärtom, det kan vara en av de enklare rätter om du vill utan någon större […]

Att bejaka utmaningar – solskenssirap
Bondjäntan odlar

Att bejaka utmaningar – solskenssirap

Publicerat den: maj 19, 2024maj 19, 2024

Man kan gå runt och irritera sig på det som inte är som det ska, eller så kan man göra något åt det. Man kan arbeta med problem […]

Långa rangliga tomater?
Bondjäntan odlar / Bondjäntans tomater / Första hjälpen / Praktiska tips

Långa rangliga tomater?

Publicerat den: april 15, 2024april 15, 2024

Nu har jag planterat om en massa tomatplantor och det fanns en och annan som faktiskt hade dragit iväg och fått så kallade spagettiben. Jag kallar dem för […]

Sidnumrering för inlägg

Förgående sida Sida 1 … Sida 10 Sida 11 Sida 12 … Sida 170 Nästa sida
  • Hem
  • Om mig
  • Medlemskap
  • Kontakt
  • Bok: Tomater odla för hela året

Senaste nytt:

  • 🌱 Blåbärstry – det tidiga ”superbäret”
  • 🌱 Bärträdgården 2025
  • 🌱 Fortsätter att bygga min bärträdgård
  • 🌱 Askungen i bärlandet
  • 🌱 Makeover i köksträdgården: Framför odlingstunneln [del3]
  • Bondjäntan odlar
  • Bondjäntans kök
  • Bondjäntans tomater
  • Bondjäntans glädjehus

Kategorier

Arkiv

Quick links

  • Hem
  • Om mig
  • Medlemskap
  • Kontakt
  • Bok: Tomater odla för hela året
Theme Cube Blog by Kantipur Themes