🍴 Potatis- och brysselkålssallad

Här kommer en potatissallad som är lika mycket en brysselkålssallad, enkel att tillaga och mycket god! Du piffar till den med några goda flagor av parmesan eller västerbottenost och du har en lyxig potatis- och brysselkålssallad som ger det där lilla extra till vardagslyxen. Eller som ett riktigt god tillbehör till nyårsmiddagen!

Att blanda ut potatisen med brysselkål är inte alls dumt, både för att brysselkålen är en grönsak med mycket vitaminer men också för brysselkålens smak som ger lite mer substans till salladen. Dessutom kan man med fördel faktiskt ta överbliven kokt potatis och piffa till den med brysselkålen.

Du behöver:

  • Kokt potatis (lika mycket som brysselkål)
  • Brysselkål
  • Rödlök
  • Salladslök
  • Olivolja eller rapsolja
  • Salt och peppar
  • Parmesan eller västerbottenost

Gör så här:

1 Koka potatis eller ta kokt överbliven potatis, skär den i lagom stora bitar

2 Blanda några matskedar med olja och potatis, salta och peppra. Använd med fördel nymalen svartpeppar.

3 Hacka rödlök smått och lika så med salladslök. Hur mycket beror på hur mycket du vill ha men snåla inte. Blanda med potatisen.

4 Koka upp vatten och ansa brysselkålen från allt fult, halvera och koka brysselkålen ca 3 minuter. Häll av och blanda med potatisen. Låt stå en stund för att dra ihop smakerna. Smaka av om du behöver mer peppar eller salt.

5 Hyvla över med parmesan eller västerbottenost och servera.

Må det smaka!

5 svar på “🍴 Potatis- och brysselkålssallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *