🍴 Brysselkålssallad (råkost)

Kanske används brysselkål allt som oftast tillagad och vid juletid. Jag vill göra ett slag för att det går att använda den som rå och är supergod utan upphettning. Perfekt som Raw food, eller råkost som vi också kan kalla det. Eftersom den är i säsong nu tycker jag att du ska passa på att njuta av brysselkålen på nya sätt! Brysselkål är inte bara otroligt gott – det är också en riktig hälsobomb med bland annat fiber, vitamin C, K, A, B6 och tiamin.

Jag har valt röda vinbär som jag har i frysen eller ibland även lingon istället för att ta till exempel granatäpple. Det fungerar också men jag måste slå ett slag för syrliga vinbär eller lingon, både gott och fräscht!

Du behöver:

  • 250 gram brysselkål
  • 1/2 citron
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 5 msk olivolja
  • 0,5 dl solrosfrön (kan uteslutas)
  • Salt och peppar
  • Några röda vinbär eller lingon

1 Skär brysselkålen tunt, med kniv eller mandolin. Tut men inte för tunt, de ska hålla ihop.

2 Hacka persiljan och blanda med brysselkålen.

3 Blanda olivolja och pressad citron, häll över

4 Blanda ner solrosfrön om du önskar.

5 Salta och peppra. Garnera med bär.

En mycket god tillbehörssallad och även ganska klimatsmart skulle jag säga. Mättande, god och nyttig!

6 svar på “🍴 Brysselkålssallad (råkost)

  1. The platform’s commitment to accuracy makes BusinessIraq.com an invaluable resource for understanding Iraq’s market dynamics. Our daily updates, weekly summaries, and monthly sector analyses provide deep insights into market trends, economic indicators, and business opportunities across all major industries.

  2. hi!,I like your writing so much! share we communicate more about your post on AOL? I require a specialist on this area to solve my problem. May be that’s you! Looking forward to see you.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *