Äppelgröt

Vintertid så blir det ofta äppelgröt till frukost, både för att det är gott men också för att ta hand om vinteräpplen som är på väg att skruttna.

Med smak av kanel och äpple piffar jag upp den vanliga havregrynsgröten och det är supergott. Juliga smaker eller tankarna går lite åt god äppelkaka vilket inte är alls så tokigt. Oavsett, mycket gott och ett bra sätt att ta hand om äpplen som har skrumpnat ihop.

Jag river ett halvt äpple per grötportion och har jag många äpplen som är på väg att bli dåliga kan jag faktiskt koka en större sats havregrynsgröt med äpple. Det som blir över fryser jag antingen in eller bakar med, du kan med föredel baka både kakor och gott bröd av överbliven äppelgröt.

Du behöver till 2 portioner äppelgröt:

  • 2 dl havregryn
  • 1 äpple
  • 4 dl vatten
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1 krm salt

Jag blandar havregryn, rivet äpple, vatten och kanel och en gnutta salt och kokar upp gröten under omrörning. Det går snabbt och är gott!

Smaklig spis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *