Ingefärsshot!

Inte för att den kan hålla Corona eller annat influensaaktigt på avstånd men min förhoppning är att kanske jag kan öka motståndskraften om jag dricker ingefärsshot som river gott i halsen. Om inte annat så känslan av att den är stärkande. Det är nog dags att fixa lite ingefärsshot!

Du behöver
• 250 g färsk ingefära
• 1 l vatten
• 1 msk honung
• 2 st citroner

Jag brukar göra en ganska “stark” variant. Jag river ingefära och sjuder den lätt tillsammans med saften av citroner och vattnet i ca 15 minuter. Jag silar av och ibland sötar jag upp den med lite honung när jag har silat av den. Häller upp i en flaska eller kanna och ställer i kylen.

Friska promenader och ingefärsshot borde hjälpa imunförsvaret på traven. Vad brukar du göra för att boosta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *