Ny odlingstunnel till köksträdgården

ska%cc%88rmavbild-2018-04-14-kl-07-15-05

Det pågår ett tunnelbygge hos oss som blir ett ihopplock, gamla ställningar och helt ny växthusplast. Vi har haft 2 mindre köpta odlingstunnlar i storleken 3 x 8 meter som vi har odlat i för att förlänga säsongen. I flera år har de förgyllt odlingen och skapat möjligheter. Tyvärr förolyckades den ena tunneln vid trädfällning dock sparade vi delarna. Den nya ihopbyggda tunneln ska ligga i köksträdgården vilket de inte har gjort tidigare. Den byggs ihop på plats i den befintliga köksträdgården “ovan på” odlingslådorna.

ska%cc%88rmavbild-2018-04-14-kl-07-17-55

Nu bygger vi en odlingstunnel av de gamla delarna. Eftersom det var två olika modeller så gick det inte bara att sätta ihop delarna då de var olika i sina fästpunkter samt att vissa delar var inte intakta. Sonen och maken pusslade fram och tillbaka för att kunna sätta ihop dem trots att de inte matchade.

ska%cc%88rmavbild-2018-04-14-kl-07-22-15

För att få den nya odlingstunneln på plats längst ner i köksträdgården var vi faktiskt tvungna att gräva bort en av odlingslådorna. Det var lite knepigt för tjälen hade inte släppt ännu men det gick faktiskt så att tunneln kunde ställas på rätt plats.

ska%cc%88rmavbild-2018-04-14-kl-07-25-36

Tunneln är fäst med enkla monteringsband i en regel för att få lite stabilitet.

ska%cc%88rmavbild-2018-04-14-kl-07-28-47

Jag har valt att att ha en dörr i mitten av tunneln och det medförde så klart lite mer pyssel och kreativt tänkande för att lösa placeringen. Särskilt när vi började dra på plasten och sen försöka få plasten bra vi dörrhålet. Här springer jag fram och tillbaka, fotar och drar. Ganska festligt va?!

ska%cc%88rmavbild-2018-04-14-kl-07-31-58

Det hann bli kväller och solen var på väg ner innan vi fick på plasten ordentligt. En provisorisk dörr, det vill säga plast och silvertejp blev lösningen. Nu byggs det dörr och vi försöker hitta en bra lösning för gluggarna på sidan.

Det byggs också två nya odlingslådor och sedan ska jag försöka återanvända de gamla odlingslådorna så att det blir odlingssidor längs med ena långsidan.

Det kommer mera som vi säger! /Johnna

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *